Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto batonikowe ( zaje...) :))))))

Ciasto batonikowe ( zaje...) :))))))

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 34888

Udaje się każdemu!Ów przepis wynalazlam w sieci, ale nieco go zmieniłam

Składniki

  • Ciasteczka Degestive, 1 paczka
  • masło, 1/2 kostki
  • czekolada, 3 tabliczki
  • orzechy, ile i jakie mam takie daje ( byle nie solone)
  • słodzone mleko, 2 puszki
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Blache natluscic masłem,wylozyc papierem do pieczenia i n ato wylac pol roztopionego masła.

  2. Pokruszyc herbatniki, na nie posypac polamana czekolade, a pozniej orzechy.

  3. Wszystko zalac mlekiem slodzonym z puszki .

  4. Piec okolo pol godziny..po czym ciasto wystudzic i wstawic na kilka godzin do lodowki.

  5. Po wystudzeniu udekorowac bialo-czarna polewa czekoladowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mycha8028 12 maja 2012 jak dla mnie przepis bardzo prosty napisany przejrzyście i nie wymagający wysiłku ludzie trzeba trochę myśleć i nauczyc się czytać pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Misiunka 04 czerwca 2010 wydaje mi się, ze przepis jeIe st prosto skonstruowany i przejrzysty - jjustysia, tak, chodzi o pol kostki - przynajmniej ja tak robilam; gruba-dynia: digestive to angielskie ciasteczka, znajdziesz je w supermarketach, produkuje je firma Lu, waga: 225 g; jowita - 3 tabliczki czekolady dajesz do ciasta, a dekorujesz swoja (ja - biala-czarna, gotowa ze sklepu); agula 7_24 czekolada taka, jaka lubisz, jaka posiadasz akurat w szafce ;P a mleko nieslodzone z puszki, tak - niegotowy karmel ;)
mam nadzieję, że pomogłam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aga_w23 04 czerwca 2010 Wygląda pysznie, ale poczekam na dopracowanie przepisu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agula7_24 04 czerwca 2010 Bardzo ubogo przygotowałas ten przepis. Za mało szczegółów dla osób takich jak ja - czyli nie znających tego ciasta. Z chęcią upiekłabym sobie taki placek, jednak powtarzam jeszcze raz - za mało szczegółów!! M.in. jaka wielkość tej paczki ciastek?, jaka czekolada ( mleczna, gorzka, biala - ktora nadaje się najlepiej, a może mieszanka?? )?, mleko słodzone, rozumiem że niegotowy karmel? Czy mogłabyś to uściślić? Dzięki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eloonia 04 czerwca 2010 O kurka, ciacho z moich ulubionych ciastek. I czy mogłabyś doprecyzować rzeczywiście przepis bo mam STRASZNĄ ochotę na te słodycz :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 22 maja 2010 w jakiej temperaturze ma się piec i czy z termoobiegiem czy też bez? Właśnie kupiłam ciastka, firmy LU, nie wiem czy to te? Czy ta polewa ma być z tych 3 czekolad czy je wszystkie dać na ciastka. Trochę mało precyzyjny opis dla tych co nie znaja tego ciastka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 21 maja 2010 Witam!
Mam ogromną ochotę przygotować tę słodycz,nie wiem jednak co to są ciasteczka " Degestive" ( i jedna paczka to ile deko??). Będę wdzięczna za odpowiedź,pozdrawiam!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jjustysia 20 maja 2010 pol roztopionego masla? a co z reszta? czy moze chodzi o pol kostki??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń