Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3099

Dodano:

Odsłon: 7467

Pyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami.

Składniki

  • 200 g margaryny,
  • 200 g cukru,
  • 4 jajka,
  • 250 g mąki
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 100 g czekolady w proszku,
  • 1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej.
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do margaryny ciągle ucierając. Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni polewą

    Ciasto czekoladowe doskonale komponuje się z owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni należy ułożyć na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Doskonale smakuje z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń