Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na święta :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Składniki na głęboką blachę 12/30 cm. W jednym naczyniu łączymy przesianą mąkę, kakao, sodę. proszek. W drugim naczyniu kefir, olej, jaja i cukier. - wymieszać na wolnych obrotach. Do wymieszanych mokrych składników, stopniowo dodajemy suche. Mieszamy chwilę mikserem i wlewamy stopniowo gorącą herbatę. Podczas dolewania herbaty, masę mieszamy już tylko szpatułką. Ciasto jest rzadkie, takie właśnie ma być. Wylewamy go na wyłożoną w całości papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy ok. 60 min. w 150* lub do suchego patyczka. Smacznego.