Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z zatopionym serem

Ciasto czekoladowe z zatopionym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 3932

Dodano:

Odsłon: 5807

Sernik bardzo delikatny, dwukolorowy z czekoladą. Uwielbiamy go bo jest pyszny.

Składniki

  • CIASTO CZEKOLADOWE:
  • -200 g. czekolady ciemnej -1 masło-250 g. -3/4 szklanki cukru
  • -6 jajek -300 g. maki tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. sera-wiaderko -3/4 szklanki cukru -4 jajka
  • -1 cukier waniliowy -1 biały budyń -2 łyżki grysiku
  • DO POSYPANIA: -cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Wymieszać i ostudzić do letniego. Białka ubić z cukrem, potem z żółtkami. Przesiewać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać łopatka. Na koniec wmieszać czekolady z masłem. Połowę wylać do blaszki z papierem do piecz. 30x40.

    masa serowa- Zmiksować jajka z cukrem. Potem z serem, grysikiem i przesianym budyniem. Masę serową lać pasamy (4 po długości).Między wylać resztę zostawionego ciasta.
    Nożem poprzeciągać w odstępach w górę w dół itd.

  2. Piec ok.60 min. w 175*C.
    Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
    Kroić aż stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń