Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś przychodzę do Was z bardzo łatwym i pysznym ciastem. Jest to ciasto kruche kakaowe z budyniową pianką i borówkami :) Robi się je łatwo, szybko i przyjemnie. Zapraszam
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Składniki
Blaszkę o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielmy na mniejszą i większą część. Większą wałkujemy i wykładamy nią dno blaszki. Drugą wsadzamy do lodówki.
PIANKA Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier-miksujemy aż powstanie błyszcząca sztywna masa. Następnie dodajemy cukier waniliowy, budyń, mąkę ziemniaczaną i olej i miksujemy na najniższych obrotach do połączenia.
Piankę wykładamy na ciasto, następnie całość posypujemy borówkami
na borówki dajemy ciasto z lodówki, możemy je zetrzeć lub wyrywać kawałki i układać na spodzie ciasta.
Ciasto pieczemy około 50 minut w temp 170-180 stopni. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.