Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz jest właściwy czas na rabarbar, ponieważ jest soczysty i miękki.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Wszystkie składniki ciasta rozetrzeć w malakserze lub w palcach do konsystencji "mokrego żwirku". 3/4 ciasta rozsypać na blaszkę o wymiarach 36/25 cm, wysmarowaną wcześniej masłem. Resztę ciasta owinąć folią i zamrozić. Podpiec w piekarniku przez 20 minut w tem. 180 stopni. Rabarbar obrać, pokroić w 1 cm kawałki i zasypać cukrem na pół godziny. Kilka razy przemieszać. Wylać na sito by pozbawić go soku. Rozłożyć na podpieczonym spodzie. Białka ubić, dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści.Wsypać kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Rozłożyć na pokrojonym rabarbarze. Na piane zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Można nie zamrażać, tylko urywać małe kawałeczki i pokryć warstwę rabarbaru. Piec 40 minut w tem. 180 stopni. Po 20-tu minutach ciasto nakryć papierem do pieczenia by góra za bardzo się nie spiekła. Po ostudzeniu- oprószyć cukrem pudrem.