Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne maślane kruche ciasto z rabarbarem i z imbirem; dorzuciłam również garść rodzynek
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4185
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4185
Składniki
ciasto: wszystkie składniki szybko zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy do lodówki aby się schłodziło na co najmniej godzinkę.
rabarbar: rabarbar kroimy w kawałki ok 2 cm. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy rabarbar, dosypujemy cukier i ok 5 minut przesmażamy pod koniec dodajemy rodzynki i imbir. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną; mieszamy bardzo dokładnie. Ustawiamy ponownie na ogniu i mieszamy aż sok wyraźnie zgęstnieje od kisielu. Odstawiamy do przestygnięcia.
Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy na formę (25x29cm). Podpiekamy ok 10-15 min w 180st. Na podpieczony spód wykładamy masę rabarbarową, a z reszty ciasta robimy paseczki bądź ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze około 30 minut w 170st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem...