Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne maślane kruche ciasto z rabarbarem i z imbirem; dorzuciłam również garść rodzynek
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Składniki
ciasto: wszystkie składniki szybko zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy do lodówki aby się schłodziło na co najmniej godzinkę.
rabarbar: rabarbar kroimy w kawałki ok 2 cm. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy rabarbar, dosypujemy cukier i ok 5 minut przesmażamy pod koniec dodajemy rodzynki i imbir. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną; mieszamy bardzo dokładnie. Ustawiamy ponownie na ogniu i mieszamy aż sok wyraźnie zgęstnieje od kisielu. Odstawiamy do przestygnięcia.
Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy na formę (25x29cm). Podpiekamy ok 10-15 min w 180st. Na podpieczony spód wykładamy masę rabarbarową, a z reszty ciasta robimy paseczki bądź ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze około 30 minut w 170st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem...