Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Masa: jabłka zetrzyj na tarce, posyp cukrem i cynamonem, podlej wodą, podduś. Budyń rozrób z mlekiem. Wlej do jab łek, gotuj, aż masa zgęstnieje.
Ciasto: marchewki pokrój, podduś z łyżeczką masła. Zmiksuj. Masło stop, ostudź. Drożdże, po łyżeczce cukru i mąki oraz mleko rozrób. Resztę mąki, masło, sól, cukier, wyrośnięte drożdże, jajko, żółtko i marchewkę zagnieć. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj, rozsmaruj masę. Zwiń, pokrój na plastry. Ułóż ciasno w tortownicy. Piecz 40 min w 170°C.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie