Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe pod pierzynką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Jajka, cukier brązowy i waniliowy zmiksować na puch, porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, przyprawami i solą, dolać sok i olej, delikatnie wymieszać z marchwią i skórką. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec ok. 45-50 min w temp. 180C, wystudzić.
pierzynki zmiksować na gładko, masą udekorować ciasto. Schłodzić.
Marchew do ciasta należy zetrzeć na tarce o jak najdrobniejszych oczkach – będzie aksamitnie gładkie.
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium