Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po składnikach możemy stwierdzić że jest to zwykłe ciasto, bo to tylko biszkopt z bitą śmietaną:) Pomimo to fajnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10963
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2016
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 123
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10963
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2016
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 123
Składniki
Oddzielnie robimy każdy biszkopt, czyli biszkopt kakaowy: 3 jajka 1 żółtko 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ubijamy białka na sztywno z cukrem dodajemy żółtka, następnie mąkę i kakao, oraz proszek do pieczenia. biszkopt czerwony: 3 jajka 1 żółtko 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka budyniu wiśniowego odrobina barwnika czerwonego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia tak samo robimy. biszkopt żółty: 3 jajka 1 żółtko 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, tak samo co poprzednie. biszkopt biały: 3 białka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru, ubijamy białka, z cukrem pudrem dodajemy mąkę ziemniaczaną. Na dużą blaszkę wykładamy kupkami po łyżce każdego biszkoptu, aż do wyczerpania składników. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka.
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na dwie części. Rozpuszczamy oddzielnie każdą galaretkę w 3/4 szklance wrzątku.
Jak galaretki są chłodne ubijamy 250 ml śmietany na sztywno, możemy dodać 2 łyżki cukru pudru jak lubimy słodsze ciasto. Wlewamy chłodną jedną galaretkę, ubijamy i następnie wykładamy na biszkopt. Na masę układamy delicję. Tak samo robimy z pozostałą śmietanką i galaretką. Przykrywamy drugą połową biszkoptu.
SMACZNEGO