Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny galaretkowiec z jabłkami. Prosty ,przede wszystkim smaczny.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 634
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13516
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 785
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 634
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13516
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 785
Składniki
Blaszkę (30x25) wyściełamy folią spożywczą i układamy w niej herbatniki.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy cukier ,wrzucamy starte jabłka ,smażymy około 30 min. Dodajemy startą skórkę cytrynową ,cynamon ,2 łyżki żelatyny ,po czym dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na herbatniki ,równomiernie rozprowadzamy. Na jabłkach układamy biszkopty. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Pomarańcze myjemy , przekrawamy na pół ,wyciskamy sok. Do rondelka wlewamy sok ,dodajemy skórki pomarańczowe ,cukier ,kardamon ,500 ml wody i zagotowujemy. Przecedzamy przez bardzo drobne sitko ,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylewamy na masę jabłkową. Wstawiamy do lodówki ,do zupełnego stężenia galaretki.
Ciasto kroimy w kostkę.