Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z burakami mocno kakaowe.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mąkę, maślankę, jajko, cukier, kakao, sodę, sól i aromat wymieszać mikserem na jednolitą masę. Kiedy pojawią się pęcherzyki powietrza przestajemy miksować. Dodać buraczki i delikatnie wymieszać.
Keksówkę wysmarować i posypać tartą bułką. Wylać ciasto. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika. Piec 50 - 60 minut w temp. 180 - 200 C. Wyjąć z piekarnika dopiero kiedy będzie ciepłe. Można posypać cukrem pudrem i tak jak zrobiłam to ja przełożyć powidłami.
Ciasto przechowujemy w lodówce.