Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z jagodami i kruszonką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Składniki
na ciasto zagnieć i podziel na dwie części (3/4 i 1/4). Schłodź godzinę w lodówce.
Białka ubij z solą. Dodaj cukier puder i wanilinowy, stale ubijając. Wsyp budyń, zmiksuj. Dołóż jogurty, wymieszaj z wiórkami.
Formę o średnicy 30/25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Mniejszą część ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wylej masę jogurtową. Wyłóż jagody i zetrzyj pozostałą część ciasta. Wstaw całość do piekarnika i piecz 50 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax