Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto z kapustą.

Ciasto z kapustą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1063 Ocena: 11147

Dodano:

Odsłon: 8498

Smaczne ciasto z kapustą, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne jako zimna przystawka podana razem z marynowanymi prawdziwkami. Polecam.

Składniki

  • kapusta świeża 40 dag (rozdrobniona)
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • majonez 200 ml lub śmietana kwaśna 200 ml
  • jajka kurze 4 szt.
  • mąka 1 szklanka
  • soda 1/2 łyżeczki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól do smaku (1 mała łyżeczka)
  • pieprz do smaku
  • olej do wysmarowania formy
  • marynowane prawdziwki słoik
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wbijamy jajka do miski, dodajemy sól i miksujemy. Dodajemy śmietanę lub majonez i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy do zrobienia się ciasta.

  2. Do zrobionego ciasta dodajemy rozdrobnioną kapustę oraz pokrojoną zieleninę, mieszamy.

  3. Formę do pieczenia smarujemy olejem (możemy wyłożyć papierem do pieczenia), wlewamy zawartość miski do formy i pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

  4. Po upieczeniu studzimy i wyjmujemy ciasto z formy.

  5. Podajemy jako zimna przystawka z marynowanymi grzybkami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 15 sierpnia Właśnie się objadają, a ja podglądam przepisy aby złożyć zamówienie na produkty. Piekłam w prodiżu i wyszło lekko pokiereszowane, ale co tam - pycha -dorobiłam do tego sos grzybowy. Dzięki :):)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń