Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które wydaje sie być pracochłonne, ponieważ składa się z warstwy kruchej i biszkoptowej. Jest jednak proste do zrobienia, bo warstwy pieczemy równocześnie. Genialne w smaku, pachnące orzechami, słodkie, ale przełamane kwaśną porzeczką. Gorąco polecam.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 20987
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 116
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 271
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 20987
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 116
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 271
Składniki
Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować, przełożyć do foremki (o średnicy 26cm ) wyłożonej papierem, posmarować dżemem.
Ciasto biszkoptowe: Jaja ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na pianę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechami. Rozsmaruj na kruchym cieście, posyp porzeczkę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni 40-50 minut. Smacznego