Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które wydaje sie być pracochłonne, ponieważ składa się z warstwy kruchej i biszkoptowej. Jest jednak proste do zrobienia, bo warstwy pieczemy równocześnie. Genialne w smaku, pachnące orzechami, słodkie, ale przełamane kwaśną porzeczką. Gorąco polecam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7881
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7881
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
Składniki
Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować, przełożyć do foremki (o średnicy 26cm ) wyłożonej papierem, posmarować dżemem.
Ciasto biszkoptowe: Jaja ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na pianę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechami. Rozsmaruj na kruchym cieście, posyp porzeczkę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni 40-50 minut. Smacznego