Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie śmietanowo serowym
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Dwa ząbki czosnku rozgniotłam bokiem noża i poszatkowałam. Dałam go na oliwę na małym ogniu. Gdy czosnek tylko lekko zacznie się rumienić dodałam szpinak- u mnie nie do końca rozmrożony. Rozpuści się w kilka minut a przy okazji czosnek całkiem zmięknie.
podgotowałam szpinak, jeśli puści za dużo wody to teraz jest pora, żeby ja odlać. Do ciągle gotującego się szpinaku dodałam gałkę muszkatołową- uwaga z ilością, żeby smak nie wyszedł drewniany. Jeszcze sporo pieprzu. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, ser i trzeci przeciśnięty przez praskę czosnek. można teraz dosolić- szpinak lubi "słonieć".
W między czasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu. Szpinak nałożyłam do muszel i krótko je zapiekałam w piekarniku - 10- 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)