Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Conchiglioni z ricottą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 155
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 155
Składniki
Zrób sos: posiekaną cebulę, czosnek podsmaż na oliwie, dodaj pomidory, masło. Gotuj kilka minut, dopraw. Makaron ugotuj al dente. Odcedź, ułóż na ściereczce.
Zrób farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj posiekane: paprykę, szynkę, podsmaż. Dodaj pokrojone pieczarki i podsmaż. Zdejmij z ognia, dodaj ser, natkę, bazylię, dopraw.
Sos wylej do brytfanny. Makaron nadziej, ułóż w naczyniu, posyp parmezanem i piecz 20 min w 180°C.Źródło: Świat kobiety