Do góry

Dania główne Przepis na:

Conchiglioni z ricottą

Conchiglioni z ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Conchiglioni z ricottą"

Składniki

  • 18 sztuk makaronu conchiglioni
  • po 25 dag sera ricotta i pieczarek
  • 6 dag szynki
  • 2 małe cebule
  • po 1/2 czerwonej i żółtej papryki
  • pół szkl. tartego parmezanu
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • 1/2 l przecieru, najlepiej ze świeżych pomidorów
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • łyżka masła
  • sól, cukier, chili
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zrób sos: posiekaną cebulę, czosnek podsmaż na oliwie, dodaj pomidory, masło. Gotuj kilka minut, dopraw. Makaron ugotuj al dente. Odcedź, ułóż na ściereczce.

  2. Zrób farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj posiekane: paprykę, szynkę, podsmaż. Dodaj pokrojone pieczarki i podsmaż. Zdejmij z ognia, dodaj ser, natkę, bazylię, dopraw.

  3. Sos wylej do brytfanny. Makaron nadziej, ułóż w naczyniu, posyp parmezanem i piecz 20 min w 180°C.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń