Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Coq au vin – kurczak po francusku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Z wina, 2 łyżek oleju, soli i pieprzu zrób marynatę. Zanurz w niej pokrojone na kawałki mięso. Po 2 godz. zrumień je na oleju.
Boczek pokrój w kostkę i stop w rondlu, usmaż na nim cebulki i pieczarki. Dołóż mięso, marynatę i podduś. Masło utrzyj z mąką i powoli dodaj do sosu, mieszaj, aż zgęstnieje.Źródło: Na żywo