Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na kanapki i do hot dogów
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Składniki
Młode cukinie pokroiłam na cienkie plastry wzdłuż- użyłam mandoliny. Wcześniej przycięłam kawałki cukinii, tak aby plastry sięgały poniżej nakrętki. Plastry ułożyłam dosyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika dodałam zestaw do marynaty, czyli: ziele, chili, liść, kawałek ząbka czosnku, plaster cebuli. Po szczypcie soli i cukru- jeśli lubicie mocniejsza zalewę - to po pół łyżeczki. Jeszcze na koniec kurkuma dla zdrowia i urody.
Cukinię zalałam filtrowaną woda do 4/5 pożądanego poziomu zalewy i resztę- czyli 1/5 dolałam octu. Słoje zakręciłam i wstawiłam go garnka na ściereczce do wody. Woda powinna być co najwyżej 1 cm pod nakrętką. Teraz trzeba poczekać 15 minut od zagotowania wody i gotowe! Smacznego :)