Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Deska do krojenia, nóż, garnek, patelnia, miseczka, obieraczka do warzyw, łyżka
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 263
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1118
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 263
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1118
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę. W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć polędwicę, aż straci surowość. Dodać pokrojone w kostkę białe cebule. Mieszać, dusić na wolnym ogniu. Warzywa obrać, umyć. Dodać do garnka pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, selera i ziemniaki. Zalać wrzatkiem z czajnika. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. W tym czasie rozgrzać na patelni masło i dodać umyte, pokrojone na 4 części pieczarki. Dusić aż nabiorą aromatu i odparuje powstały płyn. Pieczarki przełożyć do garnka. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Oczywiscie bez gniazd nasiennych. Dodać pomidory z puszki. Gotować kolejne 20 min na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać czubrycę czerwoną, pieprz młotkowany z kolendrą, koncentrat pomidorowy, cukier, sól do smaku. Gotować jeszcze ok 10-15 min. Zupa gotowa. Podawać goracą. Smacznego.