Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylki są bardzo smaczne.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1776
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2274
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 146
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1401
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1776
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2274
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 146
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1401
Składniki
Ogórki zielone dokładnie umyć. Pościnać piętki. Pokroić wzdłuż. Można to zrobić nożem z ząbkami wtedy powstanie ładny wzorek. Pokrojone ogórki zasypać solą. Pomieszać i pozostawić na ok 6 godzin. Powstały płyn odlać a do ogórków dodać płatki chili i czosnek drobniutko posiekany. W garnku zagotować zalewę tzn ocet z wodą, cukrem i olejem. Zalać ogórki i pozostawić na ok 12 godz. Do całkowitego wystudzenia. Ogórki przełożyć do słoików. Ładnie poukładać. Słoiki i wieczka powinny być wyparzone. Zalać miksturą spod ogórków. Dokładnie pozakręcać wieczka. Pasteryzować 10 min od zawrzenia wody. Wystudzone słoiki można zapakować do spiżarni. Warto pamiętać o opisaniu słoików. Smacznego.