Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylki są bardzo smaczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Ogórki zielone dokładnie umyć. Pościnać piętki. Pokroić wzdłuż. Można to zrobić nożem z ząbkami wtedy powstanie ładny wzorek. Pokrojone ogórki zasypać solą. Pomieszać i pozostawić na ok 6 godzin. Powstały płyn odlać a do ogórków dodać płatki chili i czosnek drobniutko posiekany. W garnku zagotować zalewę tzn ocet z wodą, cukrem i olejem. Zalać ogórki i pozostawić na ok 12 godz. Do całkowitego wystudzenia. Ogórki przełożyć do słoików. Ładnie poukładać. Słoiki i wieczka powinny być wyparzone. Zalać miksturą spod ogórków. Dokładnie pozakręcać wieczka. Pasteryzować 10 min od zawrzenia wody. Wystudzone słoiki można zapakować do spiżarni. Warto pamiętać o opisaniu słoików. Smacznego.