Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylki są bardzo smaczne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1628
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1628
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Ogórki zielone dokładnie umyć. Pościnać piętki. Pokroić wzdłuż. Można to zrobić nożem z ząbkami wtedy powstanie ładny wzorek. Pokrojone ogórki zasypać solą. Pomieszać i pozostawić na ok 6 godzin. Powstały płyn odlać a do ogórków dodać płatki chili i czosnek drobniutko posiekany. W garnku zagotować zalewę tzn ocet z wodą, cukrem i olejem. Zalać ogórki i pozostawić na ok 12 godz. Do całkowitego wystudzenia. Ogórki przełożyć do słoików. Ładnie poukładać. Słoiki i wieczka powinny być wyparzone. Zalać miksturą spod ogórków. Dokładnie pozakręcać wieczka. Pasteryzować 10 min od zawrzenia wody. Wystudzone słoiki można zapakować do spiżarni. Warto pamiętać o opisaniu słoików. Smacznego.