Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe pakieciki z mięsa mielonego i mozzarelli"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę, koncentrat pomidorowy oraz starty żółty ser. Wbij jajko. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wyrób jednolitą masę. Cukinie umyj, potnij na 24 podłużne cieniutkie plasterki. Mozzarellę potnij na 24 kawałki.
Z mięsnej masy uformuj 24 owalne klopsiki. Na każdym połóż kawałek sera mozzarella. Potem owiń cukinią.
Na długie drewniane patyczki nabij po 3 klopsiki w cukinii. Szaszłyki oprósz solą. Skrop olejem. Połóż na blasze przykrytej pergaminem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 180°C. Piecz ok. 20 minut. Podawaj np. z piure ziemniaczanym.Źródło: Naj