Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe paszteciki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi
Ciasto: drożdże, cukier i śmietanę wymieszaj. Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj rozczyn drożdżowy, żółtko, jajko, ocet, olej i sól, wyrób. Odstaw na 30 min.
Farsz: kurczaka ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź. Zmiel z chlebem, cebulą i czosnkiem. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cukinię. Oprósz curry, solą i pieprzem. Wymieszaj z mięsem.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół cm, posmaruj farszem. Przekrój wzdłuż na pół. Zwiń, zaczynając od szerszej strony. Pokrój po skosie na prostokąty. Paszteciki posmaruj białkiem i posyp kminkiem. Piecz 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie