Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i dobry obiad dla lubiących warzywa.Wybór dowolny .
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Umyte i osuszone ćwiartki posypać przyprawami polać olejem,wymieszać i odłożyć na 0,5 godz. do lodówki.
Przygotować warzywa: Obrać marchew,pokroić paprykę,obrać cebulę Warzywa poddusić na patelni na oleju. Brokuł wrzucić na osoloną gotującą się wodę na 3-4 min.przelać na sito i polać zimną wodą/ma ładny zielony kolor/. Warzywa odstawić.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju ćwiartki na złoty kolor z obydwóch stron.
Po usmażeniu przełożyć do garnka lub dużej patelni,dodać warzywa,zalać wszystko 100ml czerwonego półwytrawnego wina i dusić do miękkości podlewając ewentualnie wodą. SMACZNEGO