Do góry

Śniadania Przepis na:

Cynamonowe palmiery

Cynamonowe palmiery

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 866

Dodano:

Odsłon: 11091

Robi się w mig, inspiracja z mojewypieki.blox.pl I znika tak samo szybko.

Przygotowanie

  1. cukier wymieszać z cynamonem.

  2. Rozłożony arkusz ciasta oprószyć częścią cynamonu z cukrem. Złożyć do połowy prawą i lewa stronę ciasta, jak książkę, oprószyć i znowu złożyć lekko docisnąć. Mi złożyło się trzy razy. Odcinać około 1cm. Układać w dużych odległościach, jeszcze posypać resztą mieszanki. Piec ok 20 min, obrócić w połowie pieczenia:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 12 stycznia 2012 Zawsze staram się miec w lodówce to ciasto,gdy znajomi zapowiedzieli się z wizytą zrobiłam je na szybciutko.Wyszły wspaniale i tak smakowały.Dzięki za przepis :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 lutego 2011 Robiłam już kilka razy, kolejni niezapowiedziani goście byli mile zaskoczeni, naprawdę polecam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 20 lutego 2011 Zrobiliśmy i wyszły znakomite, choć nie przewracaliśmy w trakcie pieczenia. Świetny przepis! Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 14 lutego 2011 Smakerowa wyszukiwarka jest czasami zawodząca, też mi się zdarzało szukać bezskutecznie jakiegoś przepisu. A trzymałam je w szklanym pojemniku, tylko do rana bo zniknęły;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 lutego 2011 P.S. Dlaczego ta smakerowa wyszukiwarka jest taka beznadziejna ? Szukałam Twojego przepisu po "palmiery" - 2 przepisy, nie Twoje, szukałam po "cynamonowe palmiery" - nic. O co tu chodzi ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 lutego 2011 A mi podobają się takie serduszka i cieszę się, że mi również takie wyszły :) Do tego chrupiące (chyba nawet je za bardzo wysuszyłam), nieprzesłodzone, megaszybkie, do kawy wyśmienite. Teraz zawsze będę mieć w domu zapas ciasta francuskiego dla "niezapowiedzianych gości". A jak je przechowujesz aby nie były za twarde ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 08 lutego 2011 piekłam je w 180stopniach i obracałam w połowie pieczenia, po złożeniu ciasta takie wyszły, w pieczeniu zrobiły się serduszka, powinny być bardziej jajowate:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 08 lutego 2011 Nie znałam takich słodkości jak "palmiery" ale bardzo mi się podobają :) W jakiej temperaturze pieczesz ? Czy same rozkładają się w czasie pieczenia tworząc "serduszka" ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń