Do góry

Desery Przepis na:

Cytrynowiec

Cytrynowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 15436

Pyszne cytrynowe ciasto, palce lizać.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z kilku jaj (przepisu nie podaje, zapewne każdy ma swój wypróbowany).

  2. Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić wodą do 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować z cukrem. W 1/2 szklanki wody roztrzepać budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, połączyć z wodą cytrynową i ugotować budyń. Przestudzony budyń połączyć z utartym masłem i wyłożyć na biszkopt.

  3. Na masie cytrynowej poukładać brzoskwinie i zalać tężejącymi 2 galaretkami cytrynowymi. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ema1 15 marca 2013 Bardzo fajnie wyglada chcialabym zrobic ale nie wiem czy budyn tzw."duzy" czy te mniejsze opak?prosze o szybka odp

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 15 kwietnia 2010 Moje ulubione smaki, cieknie mi ślinka. Może jutro zrobię.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Cynamonek 15 kwietnia 2010 Ślicznie wygląda :) smak też ma na pewno anielski. Wypróbuję na 100%!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 14 kwietnia 2010 jaki on jest ładniutki i bardzo łatwy w wykonaniu, wypróbuje :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń