Do góry

Desery Przepis na:

Czarny Tort Bardzo Czekoladowy

Czarny Tort Bardzo Czekoladowy

Autor: NATIE

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 210

Dodano: 03.04.2010

Odsłon: 10945

Uwaga drogie panie ...ten sniady przystojniak uzaleznia :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie jest neslychanie latwe.

  2. Wszystkie skladniki na ciasto mieszamy mixerem do powstania gladkiej masy, nastepnie wylewamy do wysmarowanej maslem tortownicy i pieczemy ok 45-55 min w temp 180c sprawdzajac patyczkiem czy juz gotowe.

  3. Ciasto ostudzic i przekroic na 2 czesci.

  4. Krem: wszystkie skladniki zmiksowac mikserem (zadna filozofia:)

  5. Ciasto przelozyc kremem. Mozna posmarowac góre i boki lub po prostu wylac polowe kremu na wierzch i "dac mu splynac".

  6. Udekorowac wg uznania. Ja zwykle ozdabiam ten tort pralinkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

miss_muffin 26 czerwca 2010 mmm.. pychota :) ale mam pytanie, na jak dużą tortownicę jest to przepis?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pistacja 03 kwietnia 2010 Bardzo fajny pomysł z pralinkami :) Typowy deser dla mega łasuchów a do niego wielkie opakowanie lodów i litr coca- coli:) Pozdrawiam serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń