Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowa rozkosz

Czekoladowa rozkosz

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1207

Dodano:

Odsłon: 15769

Pyszne ciasto, bez pieczenia, z mocno czekoladowym kremem i wiśniami.

Składniki

  • ser mascarpone, 0,5 kg
  • Śmietana 30%, 200 ml
  • czekolada gorzka, 300 g
  • cukier puder, 2 łyżeczki
  • wiśnie drążone, 1 słoik
  • rurki waflowe (z Biedronki lub Lidla), 2 opakowania
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuścić czekoladę w wodnej kąpieli. Ubić śmietanę z 2 łyżeczkami cukru pudru. Zmiksować ser z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać.

  2. Dowolny spód (ja wykorzystałam 1 blat biszkoptu od tortu) włożyć do tortownicy i obłożyć rurkami waflowymi. W środek wyłożyć część kremu czekoladowego. Następnie ułożyć dość gęsto drążone wiśnie (mogą być wcześniej namoczone np. w spirytusie), a na to resztę kremu.

  3. Dobrze schłodzić. Najlepiej kilka godzin.

  4. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

srokam 22 kwietnia 2012 bardzo smaczne !!!!! Dzięki za przepis!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń