Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy budyń

Czekoladowy budyń

Autor:

Przepisów i artykułów: 396 Ocena: 4659

Dodano:

Odsłon: 261

Domowy budyń dla smakoszy czekolady :)

Składniki

  • 3 i 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki z małą górką skrobi kukurydzianej, proszę nie mylić z mąką kukurydzianą
  • 4 łyżki cukru
  • 200 g. gorzkiej czekolady
  • łyżka masła
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1 szklankę mleka podgrzać i wyłączyć. Wkruszyć czekoladę i mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Zacząć podgrzewać.
    W pozostałym mleku rozprowadzić skrobię kukurydzianą oraz cukier.
    Wlać do podgrzewanego sosu czekoladowego. Mieszać i gotować na małym ogniu.
    Pod koniec dodać masło.
    Gdy na powierzchni pojawią się pęcherze powietrza, należy jeszcze minutę gotować a następnie wyłączyć.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń