Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W taką pogodę najczęściej z ciast je się albo sernik na zimno, albo placek z owocami :) Dzisiaj mam dla Was propozycję na przepyszny placek czekoladowy z rabarbarem i truskawkami. Kto się skusi?
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Suche składniki mieszamy osobno, z mokrymi robimy to samo i mieszamy razem. Przekładamy do tortownicy, układamy owoce i zabieramy się za kruszonkę. Wsypujemy wszystkie składniki i ręką ugniatamy, jak pojawią się charakterystyczne grudki, posypujemy z wierzchu ciasto i pieczemy w 180 stopni góra-dół przez 40 minut aż do suchego patyczka. Smacznego!