Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowy torcik z nerkowcami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 41
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 41
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Żółtka ubij na puch z jedną połową cukru, a białka z drugą na lśniącą sztywną pianę.
Do ubitych żółtek dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy, przesiane kakao i tartą czekoladę. Wymieszaj dokładnie. Na końcu wmieszaj delikatnie pianę z białek. 3 Trzy blachy wyłóż papierem do pieczenia. Na każdym narysuj koła o średnicy 24 cm. Następnie podziel ciasto na trzy części i rozsmaruj na kołach. Piecz w 180°C około 20 minut. Upieczone zdejmij z blachy i odłóż do wystygnięcia. Ostrożnie oderwij papier.
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i waniliowym. Dodawaj partiami ugotowany budyń. Pod koniec dodaj rum i tarte nerkowce. Krem podziel na 3 części, posmaruj każdy placek, sklej, wstaw do lodówki do stężenia.
Wierzch udekoruj roztopioną czekoladą i orzechami.
ok. 80 minut
Porcja ok. 285 kcal
Koszt porcji ok. 1,90 zł
Przepis na 16 porcjiŹródło: Kobieta i życie