Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czereśniowy ucieraniec"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
ok. 75 minut.
Masło utrzeć z cukrem, solą, skórką z cytryny i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Ucierając, kolejno wbijać jajka. Porcjami wsypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Rozsmarować połowę ciasta. Łyżeczką nałożyć porcje konfitury. Przykryć je ciastem. Posypać 1/2 czereśni. Owoce lekko wcisnąć w ciasto.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Po 35 minutach pieczenia na cieście rozłożyć pozostałe czereśnie. Piec jeszcze 20 minut. Wystudzić. Ciasto można oprószyć cukrem pudrem, podawać z kwaśną śmietaną wymieszaną z odrobiną konfitury.Źródło: Życie na gorąco