Do góry

Desery Przepis na:

Danie dla najmłodszych. Wiosenne sandwicze

Danie dla najmłodszych. Wiosenne sandwicze

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Danie dla najmłodszych. Wiosenne sandwicze"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczywo tostowe (pszenne lub pełnoziarniste) zrumień w tosterze, opiecz na blasze w piekarniku lub na patelni bez tłuszczu. Odłóż do przestygnięcia.

  2. Ser gouda (w kawałku) umieść w foliowym worku i wrzuć do wrzącej wody, aby zmiękł. Następnie zagnieć go z 1 łyżeczką koncentratu (lub 2 łyżeczkami keczupu). Rozwałkuj na cienki placek. Odłóż do lodówki do stężenia.

  3. Sałatę opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz listki papierowym ręcznikiem kuchennym. Umyj pomidorki koktajlowe. Pokrój je w cienkie plasterki.

  4. Przestudzone lekko kromki pieczywa tostowego posmaruj cienko masłem (lub, ewentualnie, margaryną). Połowę kromek obłóż listkami sałaty, szynką w plasterkach oraz pokrojonym i fantazyjnie zrolowanym serem edamskim.

  5. Na warstwie szynki oraz żółtego sera rozłóż plasterki pomidorków koktajlowych. Przykryj pozostałymi kromkami pieczywa tostowego (układaj je masłem do środka).

  6. Ze schłodzonego sera z koncentratem (lub keczupem) oraz z sera typu cheddar foremkami do ciasteczek powycinaj figurki zwierzątek, ptaszków lub motyli. Udekoruj sandwicze. Podawaj na kolację.

  7. Czas ok. 45 min; słoik – 380 kcal, cena 3 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń