Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delicja migdałowa"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 678
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 678
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ciasto: masło podgrzej, rozpuść w nim czekoladę. Mąkę przesiej z cynamonem i proszkiem, wymieszaj z cukrami. Jajka rozmąć z mlekiem i połącz z mąką.
Dodaj przestudzoną czekoladę i imbir. Wymieszaj. Ciasto przelej do keksówki i piecz 50 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na 2 blaty.
Krem: czekoladę podgrzej w 1/2 szkl. mleka. Migdały posiekaj, zalej resztą ciepłego mleka, dodaj czekoladę i cukier. Podgrzej i zmiksuj na krem.
Ciasto przełóż kremem. Czekoladę na polewę rozpuść w kremówce, posmaruj ciasto. Posyp migdałami i udekoruj gotowymi ozdobami.Źródło: Naj