Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o delikatnej nucie smaku...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Składniki
Rabarbar, wcześniej umyty i obrany ze skórki, kroimy na małe kawałeczki. Odstawiamy.
Przesiewamy mąkę i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
W garnku umieszczamy 0,5 kostki margaryny (masła) i podgrzewamy, aż tłuszcz się rozpuści; odstawiamy do ostudzenia.
Wbijamy całe jajka do miski i wykręcamy z cukrem, aż do momentu, kiedy się rozpuści. Następnie dodajemy śmietanę oraz przesiana mąkę z proszkiem, a na koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i mieszamy całość.
Ciasto wykładamy na blachę (28x24), wyrównujemy powierzchnię, a następnie układamy na nim pokrojony rabarbar i posypujemy kruszonką (można dodatkowo posypać całość odrobiną cukru). Ciasto pieczemy ok. 45min w temp. 175*C
Po ostudzeniu, ciasto polewamy polewą czekoladową.