Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatne pulpeciki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
50 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 4-6 porcji
Do mięsa dodaję jajko, zmieloną lub zmiksowaną pietruszkę, drobno pokrojone marchwie, posiekaną gałązkę lubczyku (tylko liście), bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiam i formuję małe kulki.
Zagotowuję wodę z solą. Na wrzącą ostrożnie wkładam pulpeciki i gotuję ok. 20 min. Wyjmuję je, a na wywarze robię sos.
Do gotującego się wywaru wrzucam serek, mieszam, aż się rozpuści, dodaję przyprawy oraz pozostałe posiekane liście lubczyku i natkę pietruszki. Mąkę ziemniaczaną łączę z małą ilością zimnej wody i, mieszając, zagęszczam tym sos. Pulpeciki wkładam do sosu i gotuję 5 minut.Źródło: Kobieta i życie