Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser jogurtowo-kawowy"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 651
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 651
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Składniki
Przygotuj masę jogurtową. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, przestudź. Śmietankę ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż jogurt, dodaj przesiany cukier puder, zmiksuj. Dodaj ubitą śmietankę, delikatnie wymieszaj. Masę śmietanowo-jogurtową podziel na trzy części. Do pierwszej części dodaj 1/3 rozpuszczonej żelatyny, wymieszaj. Przelej do miseczek lub szklanek, wstaw do lodówki, by masa stężała.
Kawę i cukier rozpuść w 1 szklance gorącej wody, przestudź. Żelatynę rozpuść w 1 łyżce wrzącej wody. Wlej do kawy, wymieszaj. Zimną kawę podziel na dwie części. Pierwszą część przelej do naczyń na stężałą masę jogurtową. Wstaw do lodówki lub zamrażarki, by masa zastygła.
W międzyczasie do drugiej części masy jogurtowej dodaj 1/3 żelatyny, wymieszaj. Gdyby żelatyna stężała, możesz ją delikatnie podgrzać. Masę jogurtową wylej na stężałą masę kawową, wstaw do lodówki. W ten sam sposób przygotuj pozostałe warstwy deseru (kawową i jogurtową).
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Sztuka: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie