Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser migdałowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Kremówkę ubij z dodatkiem cukru pudru. Dodaj aromat migdałowy, szczyptę barwnika, mascarpone i mieszaj aż do połączenia składników.
Pierniczki drobno pokrusz. Migdały zalej wrzątkiem, odstaw na 3 minuty i obierz ze skórek. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę drobno posiekaj.
W wysokich pucharkach ułóż na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Posyp całymi migdałami. Przed podaniem schłodź.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV