Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, owocowy deser, idealny na upalne dni
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1031
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1031
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
Do miksera/robota kuchennego z funkcją ubijania przekładamy serek mascarpone i lekko ubijamy rozluźniając gęstą konsystencję. Powoli i stopniowo wlewamy śmietankę, dodajemy 2-3 łyżki syropu z agawy, miodu lub cukru i ubijamy do uzyskania puszystej masy.
W mikserze lub blenderze miksujemy ok. 20 truskawek z bananem i dosładzamy do smaku 2-3 łyżkami syropu z agawy, cukru lub miodu. Pozostałe truskawki kroimy na małe kawałki.
W wybranym przez nas naczyniu (ja użyłam małych szklanek, świetnym wyborem będą też kieliszki do martini) układamy masę z serka i mus truskawkowy. Na wierzchu układamy pokrojone na kawałki truskawki. Całość dekorujemy uprażonymi na suchej patelni migdałami. Smacznego!