Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszkilić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Ugotowane ziemniaki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można przecisnąć przez praskę. Najlepiej robić to w miseczce. Masę ziemniaczaną delikatnie ugnieść. Podzielić na cztery części. Jedną część przenieść na pozostałe ziemniaki, a w puste miejsce nasypać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Po połowie. Dodać jajko i wyrobić masę. Przełożyć na stolnicę. Zrobić gruby wałek. Delikatnie podsypywać mąką. Wałek podzielić na cztery części. Z każdej części zrobić klusek. Delikatnie spłaszczyć i pokroić po skosie na małe kawałki. Wrzucić do garnka z gotującą się posoloną wodą. Gotować kilka minut. Wyławiać łyżką cedzakową i przekładać na patelnię z cebulką. Delikatnie pomieszać żeby kluseczki oblepiły się cebulką. Oprószyć delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i macierzanką tymiankową. Podawać gorące np z sałatką, mięsem. Smacznego.