Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deserowa sałatka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
czas 25 min; porcja – 270 kcal, cena 2 zł
Pomarańcze i grejpfruty sparz wrzątkiem, starannie wyszoruj i obierz ze skórki (jedną pomarańczę możesz zostawić ze skórką). Owoce pozbaw białych błonek i pokrój w plasterki lub podziel na cząstki.
2Mandarynki umyj, obierz. Podziel na cząstki. Jeśli owoce mają pesteczki, usuń je. Połącz w dużej misce z pozostałymi cytrusami. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut. W tym czasie płatki migdałowe zrumień krótko na suchej patelni.
Schłodzoną sałatkę rozłóż do 4 salate rek. Owoc granatu umyj, obierz, podziel na pestki. Posyp nimi każdą porcję sałatki. Dodaj uprażone płatki migdałów i skórkę ze sparzonych limonek. Na koniec polej miodem.Źródło: Świat kobiety