Do góry

Dania główne Przepis na:

devolaille z masłem

devolaille z masłem

Autor: ilonka5035

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano: 25.04.2012

Odsłon: 974

kotlet devolaille z wypływającym masłem

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • sól pieprz,masło oraz pietruszka zielona posiekana
  • mąka
  • jajko
  • Bułka tarta
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi przekrajamy zeby powstały z jednej dwie następnie rozbijamy przez woreczek mięso sie wtedy nie dziurawi solimy i pieprzymy! miękki masło wkładamy do miseczki i dodajemy posiekaną natkę razem mieszamy kładziemy na srodku mięsa i zwijamy następnie obtaczamy w mące i formujemy kształt stozka albo granata dwa konce maja byc stozkowate wkładamy do jajka i do bułki tartej mocno uciskamy w dłoniach i nadajemy kształtu mozna upanierowac dwa razy wtedy jest pewnosc ze kotlet sie nie rozwali nie wkładamy drugi raz do mąki tylko do jaka i bułki.wrzucamy na głęboki tłuszcz najlepiej smazyc we frytkownicy w temp 150 stopni C a jesli w garnku to rozgrzewamy olej i smazymy na małym ogniu na złoty kolor gaz jak najmnieszy jesli bedzie za duzy to kotlet z wierzchu sie spiecze a w srodku bedzie surowy.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: devolaille

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń