Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolay w duecie z pieczarkami

Devolay w duecie z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 555

Dodano:

Odsłon: 7616

:)

Składniki

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebulka
  • przyprawy: czosnek granulowany,przyprawa gyros, pieprz, sól, vegeta
  • olej
  • mąka, bułka tarta
  • 1 jajko
  • ser zółty
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy na 3-4 płaty (w zależności jak dużą pierś mamy).
    Rozbijamy.
    Każdy filet z osobna przyprawiamy czosnkiem granulowanym, przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem z dwóch stron. Odstawiamy na ok.15min do lodówki.

    Pieczarki i cebulkę drobno kroimy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy pieczarki, dodajemy cebulkę. Pod koniec smażenia przyprawiamy vegetą.

    Ser zółty kroimy w paseczki.

    Na filetach układamy pieczarki, kilka paseczków sera zółtego. Zwijamy ciasno tworząc rulonik.

    Obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej dwukrotnie.

    Podsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

    Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez około 10-15 minut. Przed wyjęciem na każdy devolay kładziemy plasterek sera zółtego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń