Do góry

Dania główne Przepis na:

Dietetyczny dorsz z duszoną kalarepką i młodymi ziemniaczkami

Dietetyczny dorsz z duszoną kalarepką i młodymi ziemniaczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 106

Dodano:

Odsłon: 1243

Lekkie, dietetyczne danie obiadowe.

Składniki

  • RYBA:
  • 4 filety z dorsza, tymianek, zioła prowansalskie, bazylia, sól, pieprz, sok z cytryny
  • KALAREPKA:
  • 1 kalarepka, 2 korzenie pietruszki, koperek, sos sojowy
  • ZIEMNIACZKI:
  • młode ziemniaki (ile kto lubi), koperek, sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z dorsza usunąć ości i opłukać. Skropić sokiem z cytryny i przyprawić obfice ziołami. Odstawić na ok.15min i ugotować na parze.

  2. Kalarepkę i pietruszki obrać i pokroić w kostkę. Zalać do połowy wodą i dusić do miękkości. Pod koniec dodać koperek i sos sojowy (jeśli nie mamy to można po prosu posolić).

  3. Młode ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Na talerzu posypać je koperkiem (można je lekko porkruszyć).
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń