Do góry

Dodatki Przepis na:

Dip majonezowo-miodowy

Dip majonezowo-miodowy

Autor: PatiGotuje

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 2048

Dodano: 28.05.2018

Odsłon: 1766

Dip majonezowo-miodowy to zdecydowanie mój ulubiony dip ;) Uwielbiam go jako dodatek do ryżu, shoarmy, czy grilla. Za sprawą miodu jest lekko słodki co świetnie się komponuje się z większością mięs. Na zdjęciu podany w towarzystwie indyjskich chlebków naan.

Składniki

  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż miód się rozpuści. Doprawiamy do smaku szczyptą soli.

    Podajemy jako dodatek do smażonych i grillowanych mięs, ryżu, czy drożdżowych chlebków pita lub naan. Będzie również świetnym dodatkiem do domowych hamburgerów, czy frytek.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń