Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dip pomidorowo -paprykowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka lub kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę oraz czosnek, po chwili dodaj paprykę i smaż, aż warzywa zmiękną. Wlej przecier pomidorowy, wino, ocet, dopraw pieprzem, słodką papryką, cukrem i szczyptą chili. Duś ok. 15 minut, potem całość zmiksuj i udekoruj natką pietruszki. Sos jest doskonały do pieczonych ziemniaków i zapiekanek.Źródło: Show