Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś stwierdziliśmy z mężem, że zaszalejemy i tak oto narodził się pomysł na burgera. Przynajmniej wiemy, co zjedliśmy i co do niego wsadziliśmy. ;) Więc mamy to poczucie, że zjedliśmy mimo wszystko zdrowo.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mięsa do którego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Jeśli porcja jest na 4 osoby to dzielimy mięso na cztery części i z każdej formujemy kotleciki, które smażymy na patelni grillowej z obu stron.
Przekrojoną bułkę podgrzewamy na patelni lub w piekarniku. Spód bułki smarujemy keczupem i musztardą. Na to kładziemy kolejno: sałatę, mięso, cebulę (połówka która została wcześniej pokroiliśmy i rozdzieliliśmy na piórka), ogórka i 2-3 plastry pomidora. Przykrywamy górą bułki również posmarowaną keczupem i musztardą.