Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe ciasteczka owsiano-kokosowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Mąkę połącz z cukrem, płatkami, wiórkami i żurawiną.
Rozpuszczone ciepłe masło wymieszaj z miodem, a następnie dolej łyżkę gorącej wody z sodą. Gdy masa się zapieni, dodaj ją do suchych składników.
Z przygotowanego ciasta uformuj małe kuleczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie uklep, by się spłaszczyły.
Wstaw ciasteczka do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz około 12 minut. Podawaj, gdy przestygną.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV