Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowe warzywko

Domowe warzywko

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10855

Dodano:

Odsłon: 5948

Super dodatek do potraw bez konserwantów.

Składniki

  • Składniki:
  • Cebula biała 2 szt.
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Oliwa (kilka kropel)
  • Marchewka ½ kg
  • Kalarepka ½ kg
  • Seler 1 szt.
  • Por 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Ziele angielskie(kilka ziaren)
  • Listek laurowy
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oliwie z posiekany czosnkiem. Resztę warzyw oczyścić, zalać taką ilością wody aby przykryć warzywa, dodać ziele angielski, listek laurowy (1-2 szt.) i gotować przez 15 minut. Przestudzić, zmiksować i przelać do szklanych pojemników. W lodówce można trzymać przez tydzień. Można też zamrozić w małych pojemnikach to wystarczy na dłużej. Używać do zup i potraw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń