Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb zrobiony z mieszanki mąki ryżowej, kukurydzianej i ziemniaczanej z dodatkiem płatków owsianych.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mąki ryżową, ziemniaczaną i kukurydzianą wsypujemy do miski razem z płatkami owsianymi, solą oraz drożdżami.
Mieszamy i dolewamy wodę z octem. Dokładnie mieszamy i dolewamy oliwę. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podrośnie wówczas przekładamy je do dwóch małych keksówek wysmarowanych olejem. Wierzch można posypać kminkiem. Tak wypełnione foremki odkładamy do wyrośnięcia.
Podrośnięte chlebki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 250'C i od razu zmniejszamy temperaturę do 200'C i ustawimy grzanie piekarnika na góra i dół bez termoobiegu. Chlebek pieczemy około 40-45 minut. Po upieczeniu chleb studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))